palco Liceu turandot 2019 

El Liceu, L´Auditori y l'Orfeó Català reclaman diálogo político ante la sentencia del 'procés'

El Liceu, L´Auditori y l'Orfeó Català han manifestado publicamente su posicionamiento ante la sentencia del 'procés' que se ha dado a conocer esta mañana. Con sendos mensajes en redes sociales (L´Auditori y el Liceu) y comunicados de prensa (l'Orfeó Català, difundido también por el Palau de la Música Catalana) todas las instituciones han reclamado la vía del diálogo para alcanzar una pronta resolución. 

Twitter del Liceu

El Gran Teatro del Liceu, como casa de concordia, y consciente del grave momento emocional que vive nuestra sociedad, defiende el diálogo político como la única vía para la resolución urgente de este conflicto. Por lo que respecta al día de hoy el Liceu tiene previsto mantener la actividad programada, manteniendo el teatro como un espacio abierto a la libertad de expresión.

Twitter de L´Auditori

La prisión no solucionará un problema que es político. Desde la cultura reivindicamos el uso de la palabra y la escucha para resolver los conflictos y hacer avanzar a la sociedad.

Comunicado de l´Orfeó Català

L’Associació Orfeó Català, una de les entitats de referència de la cultura i tradició coral catalanes, que defensa la llibertat d’expressió i el dret a decidir, manifesta el seu posicionament en contra de la sentència dictada pel Tribunal Suprem, en considerar-la injusta. Una sentència que empitjora la situació del país i ens allunya de la resolució del conflicte.

L’Associació considera que el conflicte que viu Catalunya s’ha de solucionar des del diàleg polític i per això demana a tots els responsables polítics que es posin d’acord per trobar vies de sortida a aquesta situació, que també ha de permetre l’alliberament dels líders cívics i polítics condemnats. L’Associació vol expressar també el seu suport i solidaritat amb els que són privats de la seva llibertat, amb les persones que han de viure a l’exili i a les seves famílies. 

L’Associació Orfeó Català continuarà fent costat a la voluntat del poble de Catalunya, en la defensa de la seva cultura i identitat, expressada sempre d’una manera cívica, pacífica i exemplar.